Andorra a l'Enquesta Mundial de Valors

Participació d'Andorra a dues onades l'Enquesta Mundial de Valors, els anys 2005 i 2018.

L'enquesta mundial de valors és una investigació mundial sobre els canvis socioculturals i polítics, dirigida pel Dr. Ronald Inglehart (catedràtic de Ciència Política de la Universitat de Michigan) i realitzada per un equip internacional d'investigadors socials. Des de l'any 1981 s'han dut a terme un total de set onades (1981, 1990–1991, 1995–1996, 2000–2001, 2005–2008, 2011–2012) i s'han realitzat a mostres representatives de més de 100 països de tots els continents.
Les enquestes s'han dissenyat per provar la hipòtesi que els canvis econòmics i tecnològics estan transformant els valors bàsics de la població de les societats industrialitzades. Andorra ja va participar en la cinquena onada (2005–2006) i a la setena (2017–2020), mitjançant el CRES, i gràcies al patrocini de la Fundació Julià Reig a la darrera onada, que s'ha fet càrrec del treball de camp i de l'anàlisi de les dades.
La finalitat darrera del WVS busca ajudar als científics i els responsables polítics a comprendre els canvis en les creences, valors i motivacions de les persones a tot el món. Milers de politòlegs, sociòlegs, psicòlegs socials, antropòlegs i economistes han utilitzat aquestes dades per analitzar temes com el desenvolupament econòmic, la democratització, la religió, la igualtat de gènere, el capital social i el benestar subjectiu.
Aquestes dades també han estat àmpliament utilitzades pels funcionaris del govern, periodistes i estudiants, i grups en el Banc Mundial han analitzat els vincles entre els factors culturals i el desenvolupament econòmic.

INFORMES I PUBLICACIONS:
A Andorra Recerca i Innovació creiem en l’ètica en la tecnologia i en l’ús raonable i no abusiu de les dades. Per això, aquest portal web únicament utilitza “cookies” pròpies necessàries per al seu funcionament. No recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu coneixement, ni emmagatzema dades per a estadístiques o millores de l’experiència d’usuari. No obstant això, conté enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a la nostra que vostè podrà decidir si accepta o no quan accedeixi a ells.