Projecció demogràfica 2020-2031: població i llars

Les projeccions demogràfiques són una eina molt valuosa per entendre i planificar el futur.

Una projecció demogràfica és un càlcul sobre les tendències de la població per tal de deduir o fer un pronòstic de la seva evolució futura. Per elaborar-la s’estudia la natalitat, la mortalitat, l’envelliment, l’esperança de vida, la fecunditat i en el cas andorrà té una rellevància molt important la migració. 

Des del Grup de Recerca Sociològica ens ha semblat molt interessant tenir una projecció demogràfica dels habitants del país, per complementar els estudis que tenim em marxa i per disposar d'una eina de consulta per a les administracions i per la població en general. 

Aquest estudi es complementa amb una projecció demogràfica de les llars d'Andorra, de la que aviat tindrem els resultats.  

El Dr. Joaquín Recaño —demògraf del Centre d’Estudis Demogràfics de la Universitat Autònoma de Barcelona— ha estat l'expert encarregat de desenvolupar aquesta anàlisi. 

Resultats de la projecció de les llars: 

 

A Andorra Recerca i Innovació creiem en l’ètica en la tecnologia i en l’ús raonable i no abusiu de les dades. Per això, aquest portal web únicament utilitza “cookies” pròpies necessàries per al seu funcionament. No recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu coneixement, ni emmagatzema dades per a estadístiques o millores de l’experiència d’usuari. No obstant això, conté enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a la nostra que vostè podrà decidir si accepta o no quan accedeixi a ells.